OM OSS . . .

 


Vi bor på en liten gård två mil söder om Borås.


Vi är: Nicklas, Sofia, och barnen Sanna, Rasmus och minstingen Elias

- men ”huvud-personerna” i detta sammanhang är ju våra underbara hundar som är en självklar del av vår familj.


Eftersom både jag (Fia) och Nicke är uppväxta med taxar, föll det sig helt naturligt att taxar blev vårt självklara rasval, även efter att vi flyttat ihop.

Nicklas hade då två strävhårstikar, mor och dotter, som vi hade som första ”gemensamma” hundar. Tyvärr visade det sig ligga starka diskbråcksgener i dessa linjer, varför vi bestämde oss för att köpa nästa tax av annan stam.


Av en slump (och lite tjat av mig som är uppväxt med korthår) föll det sig så att vi kontaktade Woodleys kennel i Börstig. De hade då två korthårshanar kvar i en kull, varefter vi blev med korthårstax för första gången. Detta i form av en liten ettrig röd hanvalp vid namn Woodleys Jojje- numera kallad Ragge!


När Ragge var två år skaffade vi våran Bella - i stamtavlan Klackebos Olympia. Hem kom vi med en liten försynt, svart korthårstik, som de första dagarna skrämde vettet ur Ragge bara genom att närma sig honom. Det ”försynta” var snart som bortblåst och fram växte istället en kaxig liten tjej, som Ragge snart såg (och ännu ser) som sin bästa vän!


Bella och Ragge har tillsammans tre kullar.

Den tredje (och sista) är är född i början av maj-08. - SE VALPAR


Ett fartfyllt tillskott i familjen blev våran Stina, en basset artesien normand, uppfödd av Wildbasens kennel och som i stamtavlan heter Wildbasens Calista. Trots vår starka övertygelse om att taxar är bäst, föll vi pladask för denna snälla, kloka och underbart tillgivna ras. Nog var Stina valp i sättet bra mycket längre än vad någon av våra taxar varit, men snällare hund hade vi inte kunnat få tag på. Stina och SJCh Dob-west Storpotäten (Kalle kallad..) har en kull efter sig, och fler valpar undan Stina är planerade framöver. Uppdaterat - valpar f.d. 15/6-09

se BAN-valpar


Alla våra hundar har titeln SJ(D)CH och Stina har dessutom än så länge 2 cert på utställning.


Januari 2009


En liten tillökning har skett år 2008, i form av lilla Emmi, enda tikvalpen i

Ragges och Bellas sista kull. Emmi är en tok-energisk unghund som ständigt är glad och go! Hon älskar barnen över allt annat, och uppskattar hellre en stunds lek och bus än en mysstund i knä´t.

Hon är lättlärd och jätteglad när hon får följa med ut i skogen. Ännu har inte provdreven gått speciellt långt från husse, men jaktlusten vaknar redan till liv så fort nycklarna rasslar till vapenskåpet!


Emmis kullbror Error har sin familj och jaktmarker i Hillared..


Juni 2009


15/6 Stina Har fått valpar - se - BAN-VALPAR

Lilla Foxy har stannat hos oss-Vårt mål är att föda upp hundar som ska fungera optimalt i både familj och i jakt. Vi gör vårt yttersta för att se till att våra valpar hamnar i hem där de har en lika självklar del i familjen som i jakten.


Speciellt  kul är det ju med valpköpare som även gör sig nöjet att ställa upp på jaktprov, och kanske prova på att visa upp hunden på någon utställning.Fia & Nicke


*  SE OCKSÅ UNDER JAKT  - VALPAR OCH NYHETER

 

Välkommen -

- till Tabass kennel och familjen Wodstrup !


HEMTABASS.html